Pages

1 Dec 2012

Kesan HSG

Isnin lepas (26/11/2012) saya dah buat HSG tapi kena buat balik next cycle atas sebab-sebab tertentu. Boleh baca kt entri saya sebelum ni. Nak tau apa kesannya....huhuhuhu...

Masa lepas selesai tu saya ada bleeding sikit...Dalam 2 hari bleeding tuh. Tapi darah yang keluar taklah macam darah period keluarnya tak henti...cuma setompok2 macam tu lah......Lepas 2 hari dah okay dah..cuma ada macam keluar coklat2 sikit..macam dah nak habis period tu.......Masa hari pertama tu memang rasa macam tak selesa sikit kt 'tut' tu......tapi okay lagilah...tidur jer sepanjang hari lepas balik tu......

Lepas habis bleeding tu saya rasa macam gatal2 plak badan ni terutamanya kt bhgn 'tut' tu....saya ingatkan gatal2 biasa jer..lama2 cam lama plak kan...ishhh....xtang tu yg tak tahan tu..bleeding dah habis..gatal2 plak.....sampai hari ni (dah 6 hari) still gatal2 lagi.Sampai kena selalu g toilet.....huhuhuh.....kalau tak okay gak gatal2 ni...ingat nak ajak hubby g klinik....ishhh.....maybe saya alah kot ubat dia...sebab tu gatal2....Hopefully lepas ni dah okaylah.....Lain org maybe lain kesannya..:)


4 comments:

Anonymous said...

Salam Sis,

after sis wat hsg tu,..ade x rase2 cramp?saye .after 4 hours wat hsg tu..kne cramp kt area ari-ari..kalu dh baring..nk bgn pon kne perlahan2..jalan pon kne perlahan2...n saye kne demam panas..maybe terkejut kot.

Anna said...

Salam,

lepas hsg tu ada gak rasa cramp tu tapi tak teruk sgt....lepas balik hospital tu terus tidur sepanjang hari...huhuhuhu.......awak buat hsg kt mana?

ollie aziz said...

Sy pon rs cam awak rs..time buat tu lg rs siksa..pas procedure sy duk menonggeng skt hmpir 3jam..nsb umh dkt dngn spital...mkn pain killer pon xjd apa..nk bgn pelan2... bleeding siap blood clot lg kuar...kalo org tnya sy mmg sy serik nk wat hsg...maby lain org lain pglmn..sbb pnh bc sesrtgh org kataok jer....adoiii...xnk igt dh skitnyerr tuhan aje yg tau...

Anna said...

ollie aziz,

mmg serik jugak buat hsg nih....nak2 masa doktor masukkan alat kt 'tut' kita tu kan..masa tu pikir naperlah kena tanggung sakit macam ni...tapi maybe dah bahagian kita kan