Pages

17 Dec 2012

Alhamdulillah....cyst dah kecut

Alhamdulillah.....cyst yang mengganggu saya sekian lama akhirnya dah kecut dari 4++cm ke 3.6cm.....Maknanya ada perkembanganlah....harap2 lepas ni cyst ni terus hilang dari hidup saya...ehhehehehe.....

Sepertimana yang saya ceritakan sebelum ni...saya ada amalkan makan jus kumanggo dan GLA Complex dari Shaklee...alhamdulillah...selain tu saya juga amalkan makan kurma.....yang mana satu yg beri kesan saya tak tahu..rasanya semua yang saya amalkan memberi kesan pada cyst saya.......yang pasti, darah period saya dah tak keluar berketul2 lagi....dan perut rasa lebih ringan...kalau ada kawan2 yang ada masalah cyst bolehlah cuba GLA Complex ni sebab saya dah mencubanya dan berhasil walaupun ambik masa sikit.....

Sekarang ni saya nak teruskan treatment @ hospital serdang untuk try untuk pregnant...Semoga tahun 2013 ada sinar baru dalam hidup kami sekeluarga dengan kehadiran baby comel....doakan saya .....huhuhu...:)...
Saya akan menjalani prosidur HSG sekali lagi pada 24/12/12 ni.....harap2kedua-dua tiub saya tak tersumbat......insya allah.......dan tak sabar rasanya nak proceed pulak dengan IUI...dan kalau ada rezeki saya tak perlu nak buat IUI....tapi tak kisahlah.......janji saya berjaya pregnant dengan jayanya ......

2 comments:

Noorul Has said...

salam..saya nak tanya..saya baru dpt tau saya ada cyst ukuran 3x4cm. saya dh pun amalkan mkn GLA.tp saya mkn 1biji/hari dlm tempoh period hingga hari 14 period. betul ke cara saya mkn ni?

Noorul Has said...

salam..saya nak tanya..saya baru dpt tau saya ada cyst ukuran 3x4cm. saya dh pun amalkan mkn GLA.tp saya mkn 1biji/hari dlm tempoh period hingga hari 14 period. betul ke cara saya mkn ni?