Pages

14 Feb 2013

Kesuburan: Jom kita makan Shaklee GLA :)

Oppsss...macam nak promote barang plak kan tajuk tu...ehhh..bukanlah...just nak share dengan kawan2 TTC semua....kalau apa yang saya makan ni saya rasa baik, saya nak share dengan kawan2 semua...semoga kita sama2 dapat manfaatnya...

" elehh..dia ni jual Shaklee...mmglah promote lebih2"

Ehh...tak adalah..mmg betul saya dah pun amalkan GLA Shaklee ni....saya start makan bulan 10 yang lepas selepas saya mulakan treatment di Hospital Serdang....masa tu doktor check cyst saya dalam 4cm lebih..terus saya cari ubat apa yang patut saya makan untuk kecutkan cyst saya sebab saya tak nak operate ni..x sanggup dah.... boleh baca kelebihan GLA ni kt sini

Saya akui bulan pertama saya amalkan GLA ni tak ada perubahan sangat yg saya rasa....part ini bergantung pada badan masing2.....tapi saya teruskan jugak sebab saya baca testimonial yg positif selepas amalkan GLA ni.....masuk bulan kedua makan saya dah dapat rasa perubahan....semua2 tanda2 subur saya dapat rasa pada saya...keluar cecair serviks yg subur iaitu mukus serviks putih telur pada D10 sampai D14....sebelum ni susah sikit nak dapat cecair serviks ni......cecair keluar sekali dengan peningkatan suhu badan....yg itu mmg saya dapat rasa.......boleh baca tentang GLA bantu kesuburan kat sini.

Selain dapat kecutkan cyst saya  GLA Complex kecutkan cyst, saya juga dapat balik rasa tanda2 kesuburan pada badan saya ni..alhamdulillah......mungkin ini akan memudahkan lagi perjalanan IVF yg saya rancang nak buat lepas ni....kalau dapat pregnant secara natural pun lagi baik kan...kuasa tuhan....siapa kita nak pertikaikan walaupun doktor dah sahkan tiub saya tersumbat dan cara terakhir untuk pregnant adalah dengan menggunakan IVF.....apa2 pun saya hanya berusaha tuhan yang menentukan....

Pada kawan2 yg nak mencuba......bolehlah baca testimonial2 yg positif kt blog2..ataupun boleh baca kt blog saya http://vitaminsihatku.blogspot.com .  Nak order dengan saya pun boleh.......:)




7 comments:

Mira Qiss said...

Salam... boleh tya mcmner cara consume gla ni utk pregnant? Brapa biji dan masa ?

Anna said...

mira....kalau boleh makan GLA ni 2 biji sehari...pagi dan malam..n make sure minum air yg banyakkkk.....GLA ni akan membantu keluarkan lendir setiap kali waktu subur....dan membantu persenyawaan...insya allah...dengan izinnya..boleh tgk info lanjut kt blog saya yg satu lagi

http://vitaminsihatku.blogspot.com

salina said...

salam sis...GLA ni boleh diambil waktu datang bulan ke...or kena stop for 1 week

Anne Anna said...

Salam salina, GLA ni boleh ambil masa period..x ada masalah.....tapi kalau nak try utk pregnant, masa waktu subur tu stop dulu....takut masa waktu subur tu dah lekat....

anna said...

Salam salina, GLA ni boleh ambil masa period..x ada masalah.....tapi kalau nak try utk pregnant, masa waktu subur tu stop dulu....takut masa waktu subur tu dah lekat....

Anonymous said...

Salam.. Kalau kita makan gla ni, tp kita xtaw pn mse tu kita ppregnant, cmne?? Ade ape2 efek ke kt kndungan kita???

noorzulaidah abdulkadir said...

Salam, saya nak tanye. Saya baru lepas keguguran, ade amik gla untuk mengandung. Utk 3 bulan ni saya kena rehat dulu sebelum mengandung. Bagi rahim betul2 sihat. Soalan saya, boleh kah saya makan sepanjang 3 bln itu. Berapa biji disyorkan? Semasa datang bulan boleh tak makan gla?