Pages

28 Feb 2013

Kita tak bersendirian

Sambil2 mengambil mood kerja pagi tadi, tiba2 staff saya yang baru 2 bulan berkahwin meluahkan sesuatu...sesuatu yg saya dah rasa selama 3 tahun....macam biasalah kan..bila tak kawin ditanya bila nak kawin...bila dah kawin sibuk org tanya bila nak berisi pulak....huhuhu....saya pun bagitaulah dia...selagi kita ni hidup, selagi kita ni bernafas, people will never stop asking n asking.........dia pun baru 2 bulan kahwin dah terasa bahangnya bila asik ditanya soalan cepu emas tu....apa lagi saya ni yg dah bertahun2 kahwin...setakat diperli, dihina tu dah jadi makanan saya.....tapi bila dah lama2 dah jadi lali pun....:)

Staff saya tadi pun bagitau saya yg ada sorang lagi staff saya yg wife nya masih belum pregnant selepas setahun berkahwin...dia tak tension sangat tapi wife dia yg tension.......tiba2 saya terfikir...ohhh...rupanya kt ofis ni saya tak keseorangan...ada juga yg mengalami situasi macam saya cuma masing2 pandai menyimpan gelora di hati.....tapi ada masanya bila dah lama disimpan terkeluar jugak dari mulut nak bercerita masalah tu....

Bila terbaca blog2 TTC yang lain juga saya rasa saya juga tak keseorangan.....kalau kita rasa kita ni tak bernasib baik, rupanya ada ramai lagi yang senasib dengan kita....ada masalah yang sama dengan kita...cuba yang membezakannya macammana kita menghadapinya.....

Kalau dulu memang saya selalu memikirkan kenapa saya dapat dugaan macam ni....termenung dan sebagainya....tapi sejak akhir2 ni, bila saya banyak baca blog TTC lain dan join kawan2 TTC lain dalam group TTC (FB) saya rasa saya ada teman untuk meluahkan masalah....sebab kami sama2 ada masalah yang sama......bila saya tulis blog, saya rasa seronok bila share pengalaman saya dengan TTC lain dan dapat bertukar2 fikiran dan saling memberi semangat antara satu sama lain.....sedikit sebanyak saya juga mendapat ilmu daripada pengalaman TTC yang lain. Yang dah berjaya tu saya jadikan motivasi untuk saya....dan atas dasar itu jugaklah, saya rasa seronok berblog dan share dengan TTC yang lain....

Kepada kawan2 TTC sekalian, terima kasih dengan semangat yang diberikan sebab saya tidak lagi rasa keseorangan...semangat itulah yang memberikan saya lebih kekuatan untuk menempuh dugaan yang mendatang....(chewahhh..ter emo plak malam2 niii....huhuhu).....





6 comments:

sweet tooth said...

Anna, i pun dpt semangat dari blog kawan2 ttc. All those blogs mmg sgt membantu in terms of support and sharing of knowledge. This circle really keep me strong. So happy to know all of u TTC friends, walaupun hanya di alam maya :-)

Anna said...

yup..betul tu sweet...walaupun cuma di alam maya tapi rasanya dah kenal lama....sekurang2nya kita ada tempat nak luahkan perasaan kan......semoga treatment sweet kali ni membuahkan hasil...;)..sama2 lah kita mencuba yekkkk

mama munif said...

Btul tu...di alam maya ni lah kita dpat saling berkongsi rasa bilamana teman2 di alam realiti pun tak mmpu tuk memahami...moga ukhwah antara kita sntiasa terjalin erat dan saling menguatkan....hug and kiss tuk semua blogger2 ttcians yg lainnya...percaya lah kita tak sendiri dlm ujian menanti anugerah terindah ni...mlga Allh sntiasa mmberikan kita kekuatan dlm penantian ini...dan InsaAllah ujian ni akan berakhir dgn penuh keindahan...amin3x...

mama munif said...

Btul tu...di alam maya ni lah kita dpat saling berkongsi rasa bilamana teman2 di alam realiti pun tak mmpu tuk memahami...moga ukhwah antara kita sntiasa terjalin erat dan saling menguatkan....hug and kiss tuk semua blogger2 ttcians yg lainnya...percaya lah kita tak sendiri dlm ujian menanti anugerah terindah ni...mlga Allh sntiasa mmberikan kita kekuatan dlm penantian ini...dan InsaAllah ujian ni akan berakhir dgn penuh keindahan...amin3x...

iwannabeumie said...

anna tak keseorangan..kita semua sama..diuji perkara yg sama..moga2 kita peroleh kekuatan dan kesabaran yang tinggi untuk menempuhi ujian ini ye..setuju dengan mama dan sweet..thanks ye kawan2..x sabar nk dengar berita baik dari u guys dikurniakan rezeki nanti yg dah lama menanti dgn penuh sabar..really happy 4 u guys.. :-)

Anna said...

mama n iwannabeumie,

thanks...n rasa bertuah kenal semua walaupun hanya di alam maya.....insya allah...kita semua akan merasai nikmat Allah tu nanti....SAYANG SEMUA!!!!! :)