Pages

15 Mar 2013

Mengumpul kekuatan

Misi mengumpul kekuatan sedang bermula.....Kekuatan untuk meneruskan rawatan seterusnya....Kekuatan untuk mengumpul duit secukupnya....kekuatan untuk berhadapan dengan kesan yg bakal dihadapi setelah bermulanya rawatan...emosi..kewangan..dan sebagainya....

Bukan satu keputusan yg mudah untuk dibuat.....percaturan yg bukan sikit .....kos rawatan yg menanti bukan seringgit dua....bukannya kalau tak jadi hari ni, esok boleh sambung lagi......emosi yang bakal menjengah pun bukan calang2 emosi......dalam suka ada dukanya...risau andai rawatan tidak berjaya........

Beban kerja di office pun bukannya senang2 nak pas kt org lain...emosi tak boleh tertekan..nanti tak jadi plak.....huhuhuhu....byk betul kekuatan yang nak dihadapi..perlu bersedia dari sekarang...

Apa yang saya buat untuk berada dalam zon bertenang ialah.....tak terlalu memikirkan tentang rawatan akan datang..lagi difikir saya akan jadi lebih tertekan.......

Sekarang ni pun saya cuba untuk kurangkan stress dalam kerja...alhamdulillah...thn ni saya dapat pertambahan staf kt department saya.........kuranglah beban.....kerja pun dah siap2 buat untuk persediaan nak bercuti lama nanti masa buat treatment...bukan cuti apa pun...utk rehatkan badan jer...percaya tak cuti saya ada 40 hari lagi tahun ni...huhuhuh..nampak sangat saya ni jarang bercuti kan....huhuhuh...so this year....nak rehatkan badan dulu.....lagi pun staff dah ramai boleh rehat sikit...

Dari apa yg saya baca tentang rawatan kesuburan ni, x boleh nak stress sangat n make sure badan kita ready untuk terima segala kemungkinan..lain  org lain penerimaan badan dia kan...cucuk ubat sana, cucuk ubat sini......ambik hormon sana sini..huhuhu...boleh ker saya lalui semua tu ekk..entahlah...tak cuba tak tahu kan....umur pun dah berapa..x kan nak tunggu jer kan tanpa usaha....

Insya allah, dalam bulan April ni saya nak buat laparoscopy dengan Prof Zainul kt HUKM dan lepas tu insya allah kalau keadaan kewangan mengizinkan nak terus buat IVF......walaupun satu keputusan yg agak sukar nak buat, tapi demimu babby....saya akan buat apa saja..duit boleh dicari kan.....at least kita mencuba..dan mencuba .....

Kejayaan TTC yg lain membuatkan saya semakin bersemangat........kalau mereka2 semua boleh kenapa saya tak boleh kann.......

  "Ya allah....Permudahkanlah urusanku, permudahkanlah urusan kawan2 yg sedang TTC.. "


p/s: Doakan saya untuk mengharungi semua dan dipermudahkan perjalanan untuk mendapatkan zuriat. :)



10 comments:

mama munif said...

sedih mama baca post anna ni..misi mengumpul kekuatan...rasanya itulah kenyataan yg harus kita ttcian ni hadapi kan...bukan senang nak hadapi rasa kecewa bila treatment yg kita buat tak mndatangkan hasil..lbih2 lgi bila tgok org lain kat keliling kita ni senang je nak dapat anak...yg kita ni pulak dah berkorban tenaga,masa lbih2 lgi wang..tpi hasilnya negatif jugak..dan yg menambah pilu hati bila tgk wajah kecewa suami...tpi,benarlah...hambanya diuji sebatas kemmpuannya...dan kita yg ttcians ni mmg semuanya hamba2 Allah yg kuat dan tegar..dan mama doakan treatment anna berhasil dan semoga semuanya dipermudahkan Allah..aamiin3x....

sweet tooth said...

smg dipermudahkn n usaha diberkatiNya...amin...

anna said...

thanks mama.......doakan segala dipermudahkan....bukan senang nak kumpul kekuatan yg bukannya sikit...tapi byk beri kesan pada emosi dan sebagainya......thanks atas doa mama.....

anna said...

thanks sweet.....doa kawan2 semua amat dihargai....sayangg semuaa....:)

Zuraidah Butang said...

semoga dipermudah kan...same la kite..masih lgik berharap dan berdoa...hehe..sy doa kan awak cepat dapat baby...doakan sy juga k..:)

iwannabeumie said...

Anna dan kawan2 TTC semua, mudah-mudahan diberi kelancaran, dipermudahkan dan diberkati setiap usaha kita utk memiliki zuriat sendiri hendaknya ye..ameen.

anna said...

Zuraidah n iwannabeumie,
Mudah2 mudahan dipermudahkan usaha kita semua. Thanks semua...amin

anna said...

Zuraidah n iwannabeumie,
Mudah2 mudahan dipermudahkan usaha kita semua. Thanks semua...amin

anna said...

Zuraidah n iwannabeumie,
Mudah2 mudahan dipermudahkan usaha kita semua. Thanks semua...amin

prog muten said...


rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
sms:puan nor 0122723104