Pages

26 Sep 2014

No period pain : Nikmat!


Bulan ni NO PERIOD PAIN! Huhuhuhu..terasa nikmatnya.......Bulan lepas ada sakit sikit2...tapi masih ok lagi.........tak berguling2.....tapi bulan nie.....x de langsung period pain........sebab?...entahlah.... x perlu nak amik mc kt klinik...x perlu nak guling2 atas katil, tak perlu nak tutup pintu bilik opis then tidur terbaring sebab sakit...ohhh...nikmatnya.......

Cuma period bulan ni terawal seminggu....naper tah...suka2 je nak keluar kan... dan saya sedikit cuak sebab dah hari ke-7 pun period masih keluar lagi...tapi alhamdulillah....petang semalam (hari ke-7) sampai lah ke hari nie..period saya dah berhenti!..fuhh...lega....saya cukup takut period yang tak berhenti nie...takut kena anemia......badan penat memanjang.......kan saya pernah story before  this yang saya kena anemia kan......dan doktor soh amik iberet folic.....alhamdulillah...lepas hampir 2 minggu amik iberet folic rasa makin ok badan nie...kurang dah penat2 badan, jantung bergerak laju bila buat kerja berat2 dah tak ada, bila jalan jauh sikit dah mencungap......tapak tangan saya pun dah mula nampak merah berdarah...kalau tak pucat mcm mayat dah....mak saya pun cakap bibir saya nampak merah dah,......x pucat lagi macam sebelum nie...cuma saya belum check bacaan HB saya berapa...nanti ingat nak g check lah kan....

Oh ya.....makan iberet folic ni ada beberapa kesan pada saya..antaranya
  1. Najis warna hitam
  2. Air kencing warna kuning
Setakat ni cuma 2 ni jer yang bagi kesan kat saya.....sembelit, loga dan muntah2 alhamdulillah tak ada......disebabkan takut kena sembelit, saya minum air banyak2 (nak elak kencing kotor jugak...huhuhuh)....... kalau balik umah mak, kalau ada buah betik n pisang tu memang saya makan lah banyak2.....alhamdulillah..x der sembelit........

Okaylah...harap2.....no period pain ni sampai bila2 lah......saya pun masih mengamalkan madu+apple cider+air suam dan air zamzam......

p/s: Berdebar menghitung hari nak operation bulan 11 nie....huhuhuh.....semoga dipermudahkan. Aminn....Kesihatan rasa bertambah baik dari sebelum nie...:)


3 comments:

nuriz iman said...

Alhamdulillah..semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan..Amin..

Pamela Rn said...

Alhamdulillah.. memang nikmat sangat :)

anna said...

kan nuriz n pamela :)