Pages

22 Aug 2014

IVF...Next month!!!!


Alhamdulillah semalam 21/8/2014 ada appointment dengan doktor di klinik kesuburan PPUM..Saya cerita detail apa yg saya rasa sekarang nie..sakit, period dan sebagainya..then doktor decide nak buat TVS....ishh...ni yang malas nie...x suka tau buat TVS....then dengarlah doktor cakap yg cyst mmg dah kecut..tinggal adenomyosis tu jer...dia cakap dalam keadaan terkawal..ermm..entahlah...

Pastu jumpa balik doc dalam bilik dia then dia tanya tak ada masalah apa2 kalau nak proceed IVF pun....so terpulang pada saya dan hubby nak buat bila....uppsss...sebenarnya saya sendiri tak jangka yang doc akan cakap macam tu...dalam kepala saya sebelum jumpa doc mmg malas nak g appointment dan saya rasa macam tak dapat buat jer IVF tu tapi lain plak jawapan doc...huhuhu......doc lagi tau lah kan....huhuhuh....

Then doc cakap next month punyer period masa first period kena call klinik untuk step yang seterusnya...n kami suami isteri kena ambik darah untuk hepatitis B dan HIV.......

so nest month bermulalah my IVF journey...doakan saya kawan2...:)

7 comments:

nuriz iman said...

Semoga dipermudahkan segalanya untuk anna..inshaAllah..Amin..

sweet tooth said...

Alhamdulillah...smg Allah permudahkan...amin...

Pamela Rn said...

Alhamdulillah. take care Anna. Semoga dipermudahkan.. Amin :)

Pamela Rn said...

Alhamdulillah. take care Anna. Semoga dipermudahkan.. Amin :)

ummi said...

All the best dear. Stay positif je tau. Jangan sedih or down or think too much. Tgk cite lawak je. Been there and i know everyone can do it!

mag said...

inshallah...allah akn tunjukkn jln

Anna said...

tq semua :)...... doakan dipermudahkan utk saya...