Pages

2 Oct 2013

Usaha menuju ke bulan Disember 2013

Ehh....Apa ada pada bulan Disember 2013 ni?...Ermm...birthday saya bulan April...opsss....ehehhehe....nak bagi hadiah kt saya bolehlah prepare awal2 yer...bulan APRIL....:)

Okaylah....biasalah org TTC macam saya nie.....apa jer yg org cakap bagus saya cuba..x cuba satu2 produk jer...semua saya balun....sampai tak tahu mana yang efektif kt badan saya dah....

Tapi apa kena mengena dengan bulan Disember yer....huhuhu.....sebenarnya saya merancang untuk buat prosedur IVF bulan 12 nanti...insya allah...kalau ada rezeki ........ tapi saya kena make sure dulu masalah cyst saya dah berjaya diatasi..dah lama x gi buat scan.....agak sibuk...n sekarang rasanya dah tiba masanya untuk saya pikirkan diri sendiri...kerja-kerja di opis biarlah staff yang buat plak kan....asik2 diaorg jer bercutilah,MC lah,EL lah..ehheeheh..kali ni saya plak nak memikirkan diri saya sendiri...beban audit baru je lepas....huhuhhuh

Sepanjang saya stop treatment di hospital sebenarnya saya tak duduk diam pun....apa ajer yg saya terbaca...saya cuba......x salah cuba kan....nak tau tak apa yang dah saya buat sekarang nie...jom....

  1. Makan GLA lah...apa lagi kan..nama pun pengedar Shaklee...hehehehe....GLA ni bagus untuk kesuburan dan saya dah rasai sendiri. Baik untuk sesiapa yang dalam persediaan untuk buat IVF.
  2. Makan ubat Homeopathy. Sekarang ni makan ubat Dr Nik Omar kt Bangi dan Dr Hasan kt PKNS Bangi. Bunyi macam tamak jer kan..huhuhu.......Masa g Dr Hasan hari tu dia scan guna tapak tangan dan beritahu yang cyst saya dah tinggal kecik jer......but i'm not sure on that sebab dah lama x g scan kt doktor....hopefully apa yg diberitahu tu betul lah kan...n memudahkan prosidur IVF saya nanti...x mo operate....huhuhu.
  3. Buat akupuntur kt Homeopathy Dr Nik Omar kt Bangi. Setakat ni buat sebulan sekali. Kalau ada rezeki nak buat 2 kali sebulan.
  4. Minum air lemon. Dari apa yg saya baca dalam blog Dr Hamid Arshad, beliau menggalakkan pesakit beliau yg ada fibroid dan cyst amalkan minum air lemon. Insya allah. Stok buah lemon dah habis. Nak kena beli lagi nie...
  5. Datuk saudara saya pandai ubat orang. Baru2 ni dia ubat org yang ada ketumbuhan pada payudara. So tak salah rasanya saya cuba jugak kan...Mana tau kan...mujarab pada saya jugak. Mak saya yang pergi buat ubat saya tu....Saya balik kg tinggal ambik jer......Setiap hari kena makan kuning telur ayam...ada 12 biji semuanya.....Nak tak nak kena telan jugak....huhuhuh....lepas telan saya teguk air ribena nak hilangkan hanyir telur tu.....Pastu saya kena letak ada ubat yang dah dibaca doa2 dicampur dengan limau dan cuka. Letak kt bahagian perut. Letak tiap2 malam. Ada gak minyak yang kena sapu kt perut tiap2 pagi n sebotol air yang dah didoakan....

Ini adalah antara usaha yang saya sedang lakukan menuju ke bulan 12 nanti.....Selagi ada usaha saya nak cuba apa sahaja.....Kalau diizinkan tuhan mmg saya nak buat sangat IVF tu masa bulan 12 nanti. Saya pun sikit2 cuba kurangkan stress kerja saya nie....

Hospital mana saya nak buat IVF masih dalam pertimbangan. Kalau ikutkan mmglah nak yg mengikut bajet kita kan. Pada saya tak kiralah betapa pakar pun doktor tu, ternamanya hospital itu, kita perlu berbalik pada kuasa Allah....Kalau kita rasa hospital tu hebat dan tiba2 x menjadi..jgn salah hospital atau doktor...itu dah ketentuan Allah....belum sampai rezeki kita lagi...

Semalam saya ada terbaca dalam group, ada seorang TTC ni buat IVF di PPUM buat kali pertama dan success..dan kosnya adalah dalam RM5300....huhuhu...tiba2 rasa nak cuba kt situ plak...almaklumlah bajet saya ni sikit...huhuhu...tapi apa2 tgk dulu macammana...yang penting cyst ni kasi buang dulu jauh2....syohh2.......pergi jauh2...hehehhe..

p/s: Kawan2 semua...doakan dipermudahkan usaha saya ke arah bulan 12 ni nanti yer.....doa kalian amatlah diperlukan dan saya hargai jasa baik kalian walaupun kita hanya kenal di alam maya sahaja....saya juga mendoakan kalian semua juga mendapat apa yang dihajatkan...Insya allah...terima kasih semua..I LOVE U ALL SO MUCH.

4 comments:

nuriz iman said...

Semoga dipermudahkan Allah rawatan IVF sis,yakin dengan rezeki Allah dan elakkan stress..watch comedy series..it helps!Semoga berjaya...Amin..

anna said...

Tq nuriz. Mmg skrg pun nk mengurangkan stress...nk lebih relax....doakan yer...

Shazrina said...

hi..semoga berjaya berivf nanti. selain ppum leh juga ke hkl..kat situ pun costing murah..saya sendiri pun bercadang nak ke sana,next year.
btw, de byk saya nak tanya psl homeopathy nik omar tu, seperti costing, masa, tempat dan kaedah rawatan. sudi share ngan saya? leh bagi emel address tak?
ni emel saya shazrinas@gmail.com
and ni plak blog saya http://journeytottc.blogspot.com/...harap sis anna sudi berkongsi ilmu ngan saya...TQ

anna said...

hi shazrina....nanti saya emelkan detail pada shazrina yekk.....nice knowing u dear....boleh kita bertukar2 pengalaman....:)