Pages

20 Oct 2013

Cyst dah semakin mengecil!


Salam kawan2 yang dikasihi semua....:)....hari2 cuti hari Ahad ni dok rumah jer...lepas masak...kemas rumah...makan...mandi...solat...update blog...ermm.....bestnya....bebas dari hal kerja yg kusut.....

Oh ya.....hari ni nak story sikit pasal perkembangan terbaru....huhuhu....sebelum ni saya ada tulis berkaitan usaha menuju Disember 2013 di mana saya bercadang nak buat IVF.......sebelum nak buat IVF kenalah make sure sistem badan ni bersedia......fizikal dan mental juga perlu bersedia di samping sumber kewangan....

Dan macam2 usaha jugalah yang saya buat selama ni. Boleh baca entri saya yang lepas....
  

Minggu lepas saya pergi jumpa Dr untuk mengetahui perkembangan cyst saya......n...alhamdulillah.....kalau sebelum ni cyst saya dalam anggaran 4++cm (sebenarnya cyst saya up n down....).....dan ada fibroid dalam rahim saya.....now...cyst saya dah semakin mengecil ke 1.7cm!...dan rahim saya clean....bersih...tiada fibroid.....ALHAMDULILLAH....

Sebenarnya 2 minggu sebelum tu saya ada berjumpa Dr Hassan (Homeopathy) di PKNS Bangi dan scan tapak tangan saya....dia pun ada bagitau yang saiz cyst saya kecil jer....tapi masa tu saya macam antara percaya n tak percaya jer......dan bila scan dengan Dr...betullah apa yang Dr Hassan bagitau saya yang cyst saya dah semakin mengecil....

Lagi satu....huhuhuh...saya juga baru je amalkan Qaseh Gold....best jugak makan Qaseh nie.....senang jer nk ke toilet.......lagi satu...ada banyak campurang dalam Qaseh gold nie..ada kurma, madu etc...

Semoga hasrat saya nak buat IVF bulan 12 nie tercapai.........ada lebih kurang sebulan je lagi (+-) ...huhuhu....dan sampai sekarang saya masih lagi tak berhenti dengan usaha2 saya nie....selagi ada masa dan kudrat..saya tak akan berhenti....

N now saya juga nak kurangkan stress dalam hidup saya.....sbb stress juga akan menggalakkan cyst saya semakin membesar...so....dalam kerja saya akan usahakan kurangkan stress....

6 comments:

Rina said...

Alhamdulillah... g homepopathy tu kat seksyen berapa ye? leh share address?

Mrs Zamzuri said...

Dear, U minum monavie yg warna apa? I hv fibroids too.

anna said...

Rina,kt dlm entri saya tu ada alamat homeopathy tu...satu kat pkns bangi n satu lagi seksyen 9 dekat dgn masjid hijau..

Ni no tel yg kt seksyen 9 tu , 019-2294556

Zamzuri...saya minum yg color purple tu...

anna said...

Rina,kt dlm entri saya tu ada alamat homeopathy tu...satu kat pkns bangi n satu lagi seksyen 9 dekat dgn masjid hijau..

Ni no tel yg kt seksyen 9 tu , 019-2294556

Zamzuri...saya minum yg color purple tu...

Pamela Hbl said...

dah nak dekat tu dlm sebulan :) semoga tabah & saya doa kan Anna sukses.

Anna said...

thanks pamela...:)