Pages

26 Apr 2013

Akupuntur lagi....

Hari ni cuti..sepatutnya nak g jumpa dr adilah di Hospital Pantai tapi tak jadi sebab ada perkara yang tak dapat dielakkan sbb nak settle kan pasal wedding sepupu. X nak rasa buang masa so kami pun pergilah buat balik akupuntur di klinik Dr Nik kat bangi. Sepatutnya pergi last week tapi tak sempat....kebetulan hari ni cuti..pergi kejap lah...buat akupuntur pun bukannya lama...1/2 jam dah siap dah. Weekday ni pun org tak ramai...

Sempat jugaklah tanya dr tadi berapa lama boleh kecut cyst ni....dia ckp ada kes yang sampai 3 bulan cyst pun kecut....kena buat at least 2 minggu sekali.....setakat ni saya buat sebulan sekali..maybe lepas ni saya buat 2 minggu sekali.....

Tak ada pantang larang makan ubat homeopathy dr nik ni..cuma kena jarakkan dalam 1 ke 2 jam kalau nak makan ubat hospital atau nak minum kopi atau teh...fuh...lega....sblm ni bukan nak tanya kan....huhuhu...

Okaylah......kalaulah cyst ni boleh kecut sepenuhnya bolehlah proceed dgn ivf plak kan....x nak operate2 dah....huhuh...takut...terukkan  sy ni....hubu..

Next week ingat nak g scan utk cyst tgk perkembangan...so far yg saya check..dia taklah membesar..terkawal...tapi bila lah nak kecut terus kan....ada yg ckp mkn jamu mak dara...tapi husband tak bagi makan sbb panas...x nak lawan ckp husband....i follow...

4 comments:

nuriz iman said...

Semoga cepat sembuh dear..Amin..

Anna said...

Tq nuriz...

ashafina said...

Salam..hanna
Saya pun tgh ttc dan merupakan patient Dr.Adilah.gone for 1st attempt of iui last feb but -ve.rite nw im going to do anothr cycle of iui. Ive been detctd as pcos but not serious. My response to clomid successful with no blockage tube and 4 matured eggs.sadly doktor rase faild sb my hubby sperms has low motility with higher frequency of amplitude..xjalan straight la maksudnyer ;D. N low of testeron level...
Saya dh bkahwin 5tahun n xpenah mengandung..
Tapi perlu kuatkan semangat n positif sentiasa..

Saya ingin cuba acupunture bole saya tau kos dekat bangi tu x?

tq

anna said...

Ashafina, kos untuk buat akupuntur dibangi tu rm115 utk sekali rawatan (akupuntur+homeopathy)...akupuntur tu boleh buat 2 kali sebulan..ubat homeooathy plak bolehvthn utk 2 minggu...selamat mencuba yer....