Pages

13 May 2013

Mood : Masih mengumpul kekuatan

Mengumpul kekuatan lagi?....huhuhuhu.....tak cukup lagi ker.....ishhhh...

Memang betul...saya sedang mengumpul kekuatan untuk menghadapi bulan raya nanti....kenapa ekkk?  Sebab time raya lah kita akan diasak pertanyaan2 yg mmg kita tak nak dengar...kalau boleh tak nak jumpa org pun.....bohonglah kalau saya cakap saya x kisah......sebagai TTC saya sangat2 kisah dengan pertanyaan2 berikut...Mungkin lain orang lain penerimaannya...Saya ni bukan jenis hati kering....masuk telinga kanan keluar pun telinga kanan... ada kesan....setiap pertanyaan tu mesti ada terkesan dalam hati saya.....

Kadang2 saya tak mampu nak  menahan telinga ni dengan suara2 sumbang.......aishh....sensitif sangat kan...memang saya berjiwa sensitif......sekuat mana pun depan org....belakang orang..saya cepat2 cari toilet sambil berjuirai2 air mata ni........itu adalah saya...saya mabye tak sama dengan org lain yg sungguh cekal hatinya...

Bila tengok FB baru2 ni....dengan macam2 post anak2 bagi hadiah mother's day.....uik......seronoknyer..tapi dalam masa yang sama....sedih pun ada...x der saper nak bagi mother's day card....chewaahhhh....eheheheheh......takperlah..rezeki saya lambat sikit.....thn depan adalah rezeki baby tuh....hehehe...walaupun hati saya cepat tersenth..saya masih lagi bersifat positif......walaupun doktor kata susah utk saya pregnant normal sebab problem tiub tu..saya tetap yakin dengan kuasa Allah.......bukan saya tak percaya cakap doktor tapi saya yakin dengan kuasa tuhan melebihi segala2nya...yg mustahil tak mustahil dengan izin Allah......

Oh ya....yg menyebabkan saya nak mengumpul kekuatan masa raya nanti ialah sebab  adik saya akan beraya dengan anak baru...huhuhu.....kawin lepas raya thn lepas..raya thn ni dah ada baby....so fast okay...kakaknyer...tak habis dihujani soalan bila nak bertiga.......merancang ker....giler kentang nak merancang.......ckp x pikir perasaan org lain...so...bolehlah kawan2 semua bygkan apa yg saya akan lalui raya nanti kan...terasa susah giler nak lalui hari2 tu nanti.....tapi apa nak buat...kena lalui jugak....

Semalam pun dapat lagi satu kata2 sindirin dari 'saudara' sendiri...disebabkan nak balik awal kena tegur " ko bukan ada anak nak sekolah pun besok"....wahai saudaraku...saya tau awak tuh hidup senang..kawin awal..dapat anak senang..husband keje bagus...awak tu tak payah nak bekerja.....tapi tolonglah jaga mulut tuh......masa kami baru beli keta baru pun kebetulan dia duduk di belakang dan tak sengaja pintu tu di setkan child lock....ringan jer mulut tu bila kitaorg cakap pintu tu child lock..." ko ni bukan ada anak pun"....aishhhh.....nampak di luar saya ni senyum2...tapi plez la...sikit2 guna alasan saya ni tak ada anak...... nasib org tak sama..maybe rezeki saya lambat dan awak tu ada segala2nya.tapi jangan riak...semua tu sementara jer..pinjaman jer......:)

p/s: Hanya mampu tersenyum dengan soalan2 manja itu...huhuhu....hanya kekuatan yang diperlukan....takperlah..sekurang2nya ujian dan dugaan Allah ni membuatkan saya terus mengingati dia berbanding org yg amat selesa hidupnya dan memandang rendah pada org macam saya ni....Alhamdulillah...


9 comments:

mama munif said...

setuju dgn ayat awak..yg mustahil tak mustahil dgn izin Allah...kun fa ya kun ,kan??...walaupun seribu doctor kata ssah utk awak pregnant normal...InsyaAllah dgn doa dan usaha..tiada yg mustahil dgn izinnya...

anna said...

Betul mama...yg penting positif dan yakin...insya allah...cuma masa yg menentukan.....huhuhu

sweet tooth said...

apa lg yg boleh kita buat melainkn senyum? Kang nangis kat situ gak kang dikata over sensitip plak... Huhuhuhuhu.... Tapikn, cer try sekali, bila ditanya je soklan tu, terus meraung...kompem dh x tanya lagi lps tu... Huhuhuhuhu.... Bg i, alhmdulillah, over time dah x ramai dhnk tanya banyak2 sgt. Mungkin akhirnya dah paham...rezeki tu dari Allah.

Anna said...

betul tu sweet.......cuma org yg x paham2 ni.....hahhahaha.....senyum x perlu kata apa2..kan..kan.......

Ejat said...

salam..selamat berkenalan..saya baru follow blog anna..saya terjumpa sebab google pasal shaklee..sy di suspect ada cyst tapi belum confirm lagi sbb belum pegi hospital..saya juga TTC, hope kita dapat berkongsi ilmu.. feel free to visit n follow my blog http://diarihatiejat.blogspot.com/
;-)

anna said...

hi ejad....nice knowing u......selamat berkenalan...:)

intan said...

as salam... betul tuh.... walau sekuat mana pun kita tp rapuh jugak kdg2... saya pun rasa sama seperti ape yg hanna rasa... raya nie mcm tak de pape... rasa mls nak blk kmpg tu sering je menjelma... air mata je peneman sya skrg... tp kite kene kuat jgk... sya pun tgh mencari kekuatan dri blk... kita sama2 doa kan smoga ape yg kita hajati di makbul kan oleh ALLAH....

Shazrina said...

Saya pun sedang mengumpul kekuatan..mmg ikutkan hati tak mau g raya mana2..duk umah je lagi syok kot. hehe
salam perkenalan dari saya,shazrina. baru je follow blog sis ni. feel free to visit me at http://www.journeytottc.blogspot.com/

anna said...

intan, shazrina....

sama2lah kita bertabah yer dear..kita ni insan terpilih :) anyway..thanks visiting my blog :)