Pages

12 Apr 2013

Rawatan Kesuburan : 2nd opinion

Bercakap tentang rawatan kesuburan ni sure kita ni ada banyak pilihan kan....cuba yang itu, cuba yang ini...selagi ada tu cuba jer lah....

Dalam kes saya ni ni, saya dah buat treatment dengan Hospital Serdang n nasihatkan saya proceed dengan IVF selepas report HSG saya tak menyebelahi saya.....so saya beralih ke HUKM (Private wing) dengan Prof Zainul.......dalam masa yang sama saya juga cuba untuk rawatan homepathy dan akupuntur.....n now, saya nak jumpa pula dengan Dr Adilah @ Hospital Pantai KL........

Bukannya tak percaya pada satu2 treatment yg saya dah buat sebelum ni tapi just nak dapatkan penerangan dari dr lain....nak bagi puas hati lahhh.....yelah.....kalau semua dr dah cadangkan untuk buat operation dulu...itulah yang terbaik....saya akan proceed.....kalau ada cara lain yg boleh saya buat selain operation tu lagi lah bagus kan....saya ni sebenarnya takut nak lalui tu sumer lagi...huhuhu...

Saya dah call PA Dr Adilah (Ida) n suruh saya call balik masa first period dan appointment pada D2 rasanya...n first period saya dijangka 25 or 26 April ni..huhuhu.....

p/s: Semakin banyak yg saya google semakin banyak pulak pilihan nak kena buat....huhuhuh.......teruk tak saya ni...hati tak tetap...huhuhu

11 comments:

mama munif said...

takpe anna...semoga dgn usaha yg berganda akan mndtangkan hasil yg beganda jugak ...heheh :)

anna said...

Tq mama :)

anna said...

Tq mama :)

nuriz iman said...

teruskan usaha dengan tabah.di hujung jalan pasti ada sinar untuk kita semua...salam perkenalan

anna said...

Thanks nuriz....salam perkenalan :)

JayFarhana said...

sbenanye lagi bagus u mintak seberapa byk opinion yg mgkin during TTC ni..i pun gitu jap doc ni doc tu, sbb kite mmg kena tukar2 doc utk dgr 2nd 3rd opinion...so its good la u nak dgr opinion dari doc lain :) goodluck n never giveup tauuu :)

Anna said...

tq jay...yup..mmg i nak dgr opinion dari doktor lain....untuk puaskan hati sendiri..n kalau2 ada solution yg lagi baik...

Anonymous said...

assalamualaikum,
saya patient dr adilah ahmat di pantai hosp.saya baru sahaja selesai buat ivf dan alhamdulillah berhasil.nasihat saya, jangan putus asa dan teruskan berdoa.jika berkesempatan, puan boleh lah menunaikan umrah prior to the ivf treatment untuk sucikan hati, minta ampun dan berdoa banyak2 di hijr ismail, depan kaabah dan di raudah.ini adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri.saya dan suami menunaikan umrah pada january 2013, start buat sekembalinya dari umrah.saya doakan yang terbaik untuk puan kerana saya sememangnya faham apa yang puan lalui.kalau ada apa2 yang puan ingin ketahui mengenai kos keseluruhan ivf di pantai hospital, boleh contact saya si azura.irwan@gmail.com :)

Anna said...

thanks...saya dah emel pada puan :)

Sarah Ghazali said...

Sy pun patient doc adilah juga.belum mula IUI, tp da pernah try clomid cycle #1, BFN. :(
Ramai betul org jumpa doc adilah kan?

Salam perkenalan! :)

anna said...

salam perkenalan sarah :)