Pages

22 Jan 2016

Dugaan lagi: Fibroid

Yes, dugaan silih berganti. Apa2 pun saya redha. Ada hikmah yang saya masih x nampak. Alhamdulillah. Dua minggu lepas saya sakit perut. tak tau nk describe macammana. Then pergi klinik scan doktor cakap ada fibroid dalam 7x4cm. Besar jugak. Patutlah sakit. Bergantung pada ubat tahan sakit. Doktor bagi surat refer ke hospital. Ya allah..... takutnya nak ke hospital lagi. Operate? Lagilah takut..takut sangat2....tapi kalau dibiar lagi besar lagi bahaya n lagi sakit. Saya lepaskan dulu pergi kursus kt JB 3 hari. Kebetulan 27hb ni saya ada appointment kat PPUM. Kalau ditakdirkan saya kena masuk wad hari tu, saya ready. Kalau tak saya ok jer. Tapi sekarang ni sakit tu alhamdulillah, tak perlu saya nak bergantung pada ubat tahan sakit. Bila sakit saya tekan je perut tu sampai dia baik sendiri. Dalam 2 minggu ni pagi2 saya ambik arabic gum n lemon panas. Usaha kan. Bangun tajahud n Dhuha, mohon diringankan kesakitan saya nie.. Kalau x mampu nak bangun tahajut, masa terjaga tu saya doa mohon diberi kesembuhan. Allahuakbar... semua ini ujian dari Allah.., saya terima walaupun kadang2 tergelincir jugak hati nie..berlinang airmata sedih.....

Saya mintak nasihat kawan2 saya. Semua ckp better saya buang fibroid ni sementara masih kecil dan jangan dibiarkan. Mudah jugak untuk saya buat IVF nanti. Saya sebenarnya takut nak melalui operation tu...takut sangat......tapi kalau tak buat saya akan menanggung sakit setiap hari dan x boleh nk proceed IVF. Terpulang pada appointment saya minggu depan. Semoga dipermudahkan untuk saya. Doakan saya yer kawan2... i need ur support...:)

12 comments:

The-pinkpeppermint said...

Moga selamat semuanya! Saya pon penah buat laps utk buang cysts dan fibroid ni, tak lah sakit sgt seperti yg ditakuti memula tu hehe yg penting jaga pemakanan lepas tu. InsyaAllaht moga dipermudahkan utk awak:')

Anna said...

The-pinkpeppermint: yeker x sakit...huhuhu...takut sangat nie.....tapi kena buat jugak kan.....sebab nk proceed ivf

Anonymous said...

Salam Anna, please try habbastusaudak first.. insyaAllah surut fibroid tu.
U can try raw hsaudak (the seeds) or hsaudak oil- in capsule/ raw oil. -kakbaby-blog: nak kongsi jugak ke

mrs secreto said...

Anna,semoga segala urusan awk di permudahkan Allah..amin.

Nik Azidah said...

Semoga dipermudahkan segala urusan, insya Allah...amin :)

Miss Orked said...

semoga urusan awak dipermudahkan...

Suzy Anna said...
This comment has been removed by the author.
Cumie@cumie^^ said...

harap puan tabah dan saya doakan semuanya dipermudahkan

Anonymous said...

Anna..kwn sy prnh buat rwtn akupuntur di klinik Chang chun di taipan USJ.dr pang yg rawat.klinik tu area taipan USJ brdektn bank islam..lps buat rwtn tu,dr scan cyst dia dh hilg..Alhamdulillãh

sweet tooth said...

anna, smg Allah permudahkan... smg Allah beri kesembuhan. lama rasa x singgah sini, macam2 dugaan anna jalani... be strong k! hugs...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ronald jeffery said...

A great post - I continually feel that it's less simple than I previously thought.

fibroid removal surgery india