Pages

6 Feb 2015

Macam-macam hal.....


Masa berjalan begitu pantas..sedar tak sedar...dah masuk bulan 2 dah pun.......bulan depan dah bulan 3.....wowwww.......maknanya semakin hampir nak buat IVF......macam2 dalam kepala nie...boleh proceed ker?..ada masalah ker?....berjaya ke nanti IVF tu?.....fuh....macam2.......adakah saya dah bersedia sebenarnya...tapi nak tak nak tak boleh x buat...umur semakin meningkat.....bak kata mak....dapat sorang pun jadi lah kan.....best fren saya pun nak buat IUI bulan 3 nie...harap2 doa kami dimakbulkan.....kami kawin pun dekat2...dia bulan 5 saya bulan 7 pada tahun yang sama.....

Kat office ni masing2 sibuk bercerita pasal anak masing2.....wife staf saya baru je bersalin semalam..heboh jugaklah dalam wataspp group.....bertalu2 ucapan tahniah.....happy for both of them....tapi tetiba rasa tersisih sikit...sorang lagi staf wife dia pun menunggu hari..masa mula2 pregnant heboh kt FB buat pengumuman.....sampai skrg pun checkup pun memanjang update.....maybe tgh excited......sorang staf perempuan saya rasanya tgh pregnant.....gerak hati saya yang cakap....diaorg pun suka cakap bisik2 pasal anak...almaklum..saya belum ada...x boleh masuk group...hehehehe...tapi tak kisah...yg pasti saya sedang fokus dengan IVF saya next month...insya allah....

Berita Lisa Surihani pregnant pun bagi tamparan kat saya..kena tempias jugak...mak cerita...masa dia borak2 dengan makcik....makcik saya cakap..."baguslah dah mengandung tu...dah lama kawin..orang lain dah banyak dah anak dah tu"......kata mak saya makcik saya tu perli saya jugaklah....yelah...mentang2 anak tu pantang cuit jadi kan...tu yg perli saya tu......tetiba saya geram cakap dengan mak "takper..sekurang2nye Jie tak tanggung laki dok umah...tak keje"....hahahahaha......

Kalau ada buat makan2 family pun saya rasa tersisih gak....diaorg cerita pasal anak....saya..pasal anak kucing boleh kot...hehheheeh....tapi dah lali....jadi tak kisah..kadang2 jer perasaan tu datang..lepas tu hilang......

Oh ya..esok saya pergi forum IVF kat Hospital Pantai......saja nak dengar penerangan......dan baca dalam blog Dr Adilah..ada ujian darah percuma...tapi terhad..harap2 ada rezeki esok..hehehehe........

Tgh period skrg...awal seminggu jugak......tapi takde period pain langsung....hari pertama jer sengal2 pinggang...syukur yang amat.....masih teruskan dengan Duphaston.....

Apa2pun hidup kena teruskan jugak walau dikeji, dicaci dan diperli sepanjang masa tak kira kt opis, umah family n umah family mertua....dah jadi darah daging pun...janji saya tak susahkan orang lain kan....

ok...byeeee.....

5 comments:

Nolly Aimewitue said...

all the best hanna, insyaallah ade rezeki nanti...

sweet tooth said...

Anna, bestnye nk start treatment...smg Allah permudahkan...

falin257 said...

Salam...
Tertarik dengan isi blog ni..
Biasanye yang saya jumpe pengalaman blogger2 tahun yg lepas2..
Jadi kebanyakkan info dh xupdate..
Nway.. Kalau xkeberatan..boleh email saya x... Ada kemusykilan yg saya ingin Tanya sebenarnya..
falin257@yahoo.com

Tq.

Anna said...

Nolly Aimewitue,sweet tooth...tq:)

falin...saya dah emel....selamat berkenalan..

Za said...

As salam Anna..semoga berjaya ye.In sha Aĺlah, sàya pn akn start treatment bln 3 ni..Anna buat di mn ye? Mn tau bole share serba sedikit psl ivf ni..bole email sy di zakieyah@mewahgroup.com