Pages

20 Jan 2014

Follow up @ PPUM



Sebelum ni saya ada story yang saya masuk hospital.....n now saya dah sihat dah...alhamdulillah...cuma seminggu lepas saya keluar hospital tu saya diserang sakit angin perut......muntah2, pening kepala semuanya ada....maybe effect masa buat drainage tu kot...tah la..yg saya pasti lepas baik dari sakit angin tu...perut saya x nampak kembung lagi....nak makan pun x cepat penuh.......dah macam biasa....

Saya masih lagi ada follow up di PPUM sebelum dirujuk ke Klinik Kesuburan..nak make sure cyst tu dah hilang untuk proceed IVF....2 minggu lepas keluar hospital tu saya ada appointment tapi tak dapat jumpa pakar yg saya nak Prof Siti Zawiyah.....so saya buat appointment baru 15/1/2014......

Masa appointment 15/1/2014 tu Prof scan balik untuk tgk progress cyst tu..membesar atau dah kecut...lama jugaklah dia scan tu kan...dia cakap kalau x okay...nak buat drainage lagi....ermm.....macam tak nak boleh prof?...hehehehe....

So Prof bagitau kt sebelah kiri macam dah clear......kt sebelah kanan tu nampak macam ada sikit.........huhuhu..x sabar rasanya nk dengar Prof cakap dah clear both side....huhuhu.....

Prof bagi ada satu ubat ni nama dia Visanne untuk control cyst ni.....makan dalam masa 3 bulan.......harga RM120 untuk sekotak.....x bleh guna GL plak tu....huhuh...kena lah claim kt opis....lepas tu kena amik darah jugak........lepas selesai amik darah terus bergegas ke Ampang ada kursus.....jumpa Prof lagi 6 minggu n nk tgk progress cyst nie......doakan semuanya dipermudahkan yer kwn2.....

* Tak sabar nak buat IVF...caiyok2......:)


5 comments:

nuriz iman said...

Semoga dipermudahkan segala usaha ttc Anna.,Amin..

Muzai Samilan said...

saya pun x sabar nak buat iui/ivf.. moga dipermudahkan. ye sis..

anna said...

Tq nuriz n muzai :)

sweet tooth said...

Smg Allah permudahkan Anna...ada himah tu Allah delay ur IVF for now :-)

Anna said...

yup....maybe sweet.....ada hikmah kan.....anyway...selamat pergi dan balik yer nanti sweet :)