Pages

23 Oct 2015

Dugaan dan ujian menerjah lagi

Salam semua.....Maaf sebab dah lama tak membebel dalam  blog ni. Last updated bulan 5 hari tu. Bayangkan dah berapa lama saya takmembebel dalam blog nie. Dalam masa tu jugak mesti dah banyak yang jadi kan. Memang betul pun. Selama hampir 5 bulan tu macam2 jadi. Jadi saya nak mintak maaf pada kawan2 yang ada em el saya tanya berkaitan serra dan sebagainya. X sempat saya nak balas disebabkan kesibukan dan masalah yang datang.

Saya pernah plan nak buat IVF selepas raya. Tapi kita hanya merancang, tuhan yang menentukan. Selepas raya hari tu, suami saya masuk hospital. Diagnos kidney failure. Sebenarnya dia dalam sebulan sebelum tu mmg x der selera makan, tapi tak tau sebab apa. Husband saya ni penakut jarum  so mmg takde lah kan nk g check bagai kt hospital. Hari raya kedua, kaki dia bengkak. Dah agak dah ada problem dgn kidney. So dia buat test kt pathlab. Result dia bacaan kreatanin dia high. Boleh google ehh pasal kreatanin nie..ehheheh.....

Sebulan lepas dapat result tu keadaan dia makin teruk. Cepat penat, susah nak tidur, tak lalu makan. Last sekali terpaksa panggil ambulan ke PPUM. So bila doktor buat fully checkup rupanya ada problem buah pinggang. Berkampunglah saya kat PPUM selama hampir 2 minggu.

Now dah okay sikit tapi planning IVF saya tersangkut sikit. X apa. Janji dapat tgk husband sihat. Pun dah ok. Sekarang ni baru nak rancang balik nak buat IVF. Pantang saya sebelum ni pun dah ke laut semenjak husband masuk hospital. Now baru nk start balik. Huhuuhuhu.....

Selepas ni saya akan aktif balik berblogging. :). Sekarang ni pun saya dah sibuk sebab dah join jadi agen Prudential. Kalau ada kengkawan yang nak dapatkan konsultansi berkaitan Medical Card, Income Replacement, Pelaburan, Perancangan tunaikan haji boleh contact2 saya yer. Quotation FREE. :).


Boleh baca info kt blog saya yang lagi satu 
http://prubsntakafulsuzy.blogspot.com

13 comments:

sweet tooth said...

smg cepat sembuh buat suami anna...

Anna said...

tq sweet :)

mrs secreto said...

semoga cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan awak berdua..btw boleh follow blog saya TTC jugak. mrssecretostory.blogspot.com

Anna said...

mrs secreto buat rawatan kt PPUM jugak ehh?

ini hidup aku said...

Salam anna..adik sy penah gak kena masalh kat kidney..dia buat rawatan kat SMC. .sekarang KPJ shah alam..treatment under dr syed. .dia bg satu ubat human cell rasanye..nama scientific ubat dah tak ingt. .ubat tu 1 pain rm1k..kena 7 pain..terus adik baik..doc cakap kalau kidney failure tu sebelah aje kena cepat2 treatment. .sbb nak selamat kan yg lagi sebelah. .apa2 try jumpa dr syed tu..tak silap namanye dr syed jaafar. .sori ye..adik treatment 10 tahun lepas..ingat tak ingat nama dr tu..dia pakar buah pinggang. .

anna said...

ini hidup aku : tq for the info....nk ur contact number boleh tak? nak tanya detail...

ini hidup aku said...

Email sy nurrhannyaziz@gmail.com. .nanti sy bg no fon

mrs secreto said...

haar anna..acctually saya staff ppum..IsnyaAllah start IVF bln ni ..xtahu la duit cukup ke x..boleh tanya x kos IVF berapa ye?xtermasuk ubat..

Anna said...

mrs secreto : masa saya buat dulu untuk ubat sahaja dekat 3k..dalam 2+++..... tapi x sempat nak proceed ivf sebab telur x matang..tapi doc pernah ckp da;am 8-10k masa tu...skrg ni x tau berapa pulak...huhuhu

mrs secreto said...

tula..thn lepas dah tanya around rm10k..then bulan lepas tanya lagi tapi sy inform sy staff ppum die ckp staff ppum ada diskaun..bile tgk dlm sistem billing,IVF sahaja rm3k,tp xtw laa termasuk OPU,ETA atau pun x.nasib ubat free.boleh cecah rm10k jgk tu..huhu..okey thanks anna..

Anna said...

mrs secreto buat dgn doktor mana? doktor nugu ke? saya buat dengan doktor nugu hari tu

mrs secreto said...

eh xla..masa iui 1 time dr agilan,skrg dr agilan xde,jd follow up dgn mn2 doktor yang bertukar..15 hb ni ppum ada buat talk kesuburan..klo nk join boleh call klinik reproduktif..kat blog saya ada tulis

Anna said...

mrs secreto mcm nk join lah..huhuhu....