Pages

26 Jan 2015

Berangan....


Untuk pengetahuan semua sekarang saya tgh mkn ubat Duphaston untuk regular kan period cycle. Bulan ni period saya awal seminggu.....risau.....cycle 21 hari berbanding 28 hari sebelum nie....sehingga hari ke7 period masih banyak...risau jugak....banyak dah pad dibeli.....hari ke5 saya makan duphaston...entah betul entah tidak aturan yang saya makan tu....dalam masa yang sama saya masih amalkan madu+apple cider..... alhamdulillah...hari ke-8 period slowly stop.....masih teruskan Duphaston.....period kali ni ok...x sakit sangat..setakat sengal2 kt pinggang....telan jugak painkiller sebab nak buat kerja dengan selesa kt opis...huhuhu..ngengada kan...sakit sikit pun x boleh ...ehheeeheh..... sekarang ni selera makan pun memang menjadi2..sebab apa tak tau.....nak2 kalau mak yang masak..lagi lahkan.......sambal petai n jering...fuhhh..berantu bila makan tuh..x toleh kiri kanan dah......baju banyak yang dah sempit sikit...... dan semalam baru je kakak ipar tegur...."pipi dah tembam sikitlah"....huhuhu..memang perasan pun...pipi tu dah tembam.......kat opis ni memang sentiasa kena ada stok makanan....sebab lapar memanjang......

Next....saya cadang untuk call PPUM selepas satu lagi cycle period....di jangka next period 14hb Februari....then period yang seterusnya dijangka 14 Mac .....dan nak start bulan Mac tu..itu cuma perancangan...x tau lah ok ke tidak kan.....kalaulah apa yang dirancang tu dipermudahkan Allah....kalau IVF tu berjaya..maknanya bulan April saya akan terima berita gembira..hehhehe....BERANGANNNNN!!!!.....Well....siapa tau kan....stay positive beb....itu yang penting....kalau lah tarikh tu semua tepat je perjalanan dia....betul2 masa birthday saya saya terima berita gembira tu tau.....huhuhu..bila saya buat kira2 tu kan..x sangka plak kena dengan tarikh birthday saya....kalau dimakbulkan tuhan doa saya tu.....alhamdulillah....itulah hadiah birthday paling best yang akan saya dapat......

Ya allah! Perkenankan doaku ya allah...perkenankan doa rakan2 TTC ku....Semoga tahun 2015 ni tahun kegembiraan kami setelah sekian lama mengharap...amin.....

3 comments:

Muzai Samilan said...

amin.. moga ada sinar untuk kita ye

sweet tooth said...

Amin... InshaAllah... smg ada rezeki utk kita semua...

Anna said...

tq semua :)